اختلالات ارتباطی به مشکلات در زبان . گفتار . ارتباط کلامی مربوط می شود . اختلالات ارتباطی شامل اختلال درک در زبان . گفتار . نشانه های اجتماعی . حالات چهره . اشارات یا ادراک عاطفی ست . علاوه بر این نشانه های کلامی و غیر کلامی . آنگونه که تصور می شود . در دوران کودکی ایجاد نشده اند .
شدت علائم اختلالات ارتباطی معمولا می تواند در طیفی از اختلالات خفیف تا عمیق تر با شد . علائم مشکلات ارتباطی معمولا با علائم دیگر بروز می کنند . بطوری که اختلالات ارتباطی فرد با انواع مختلفی از CD تشخیص داده می شود .
علائم اختلالات ارتباطی
درک زبان
گفتار
نشانه های اجتماعی
حالات چهره
فهم اشارات
ادراک عاطفی
علل اختلالات ارتباطی
هیچ علت قطعی برای اختلالات ارتباطی وجود ندارد . با این حال عوامل ژنتیکی و عوامل موثر بر رشد مغز در دوره اولیه رشد . می توانند در بروز آن نقش داشته باشند .
تشخیص اختلال ارتباطی
اختلال ارتباطی اجتماعی عملی SCD جدیدترین نوع اختلالات ارتباطی ست
با توجه به DSM-5 فرد دارای علائم زیر معیارهای SCD را دارد .
احوالپرسی
ایجاد تغییر در مکالمات بسته به شرایط
قوانین اجتماعی در طول مکالمه مانند صبر کردن و نوبت صحبت کردن
فهم ارتباط غیر مستقیم
انواع اختلال ارتباطی
اختلال ارتباط اجتماعی عملی
اختلال زبان
اختلال گفتار – صدا
اختلال در روتنی کلام در دوران کودکی
اختلال ارتباط نامشخص
اختلال ارتباط اجتماعی (عملی)
اختلال ارتباط اجتماعی یا اختلال اجتماعی عملی (SCD) شامل اختلالات ارتباط کلامی و غیر کلامی هستند که خصوصا در تعاملات اجتماعی مشکل ایجاد می کنند . SCD بر درک زبان مانند گرامر یا نشانه گذاری تاثیری ندارد . افراد مبتلا به اختلال ارتباط عملی در برخی جنبه های ارتباطات اجتماعی با مشکلاتی مواجه می شوند مانند :
< کاربرد شناسی . که تفسیر محیط اطراف برای تشخیص معنای بافت زبانی (پس زمینه متنی گفتار) است .
< درک مفهوم جملاتی که غیر مستقیم . طنز یا غیر تحت اللفظی هستند مانند : استعاره . طنز و قصار
< ارتباط کلامی به دلیل عدم درک نشانه ها و رفتارهای اجتماعی مانند ندانستن زمان یا نحوه احوالپرسی با مردم یا مداخله کردن در طول مکالمه قبل از زمان مناسب .
< درک ارتباطات غیر کلامی مانند اشارات بدنی . تماس چشمی و حالات چهره
< درک احساسات افراد مبتلا به SCD در بیان احساسات خود و درک زمینه احساسی یک موقعیت مشکل دارند .
اختلال زبان :
اختلالات زبانی LD شامل مشکلاتی در یادگیری و استفاده از زبان به روشهای مختلف مانند زبان گفتاری . موشتاری یا اشاره است . برای افراد به احتمال زیاد تولید محتوایی شامل موارد زیر چالش برانگیز است :
نحو
مفاهیم
آواشناسی
تکواشناسی یا صرف یا ساخت واژه
کاربرد شناسی
اختلالات مرتبط با صدای گفتار یا آواها :
اختلال گفتاری یک مشکل مداوم در تولید آواهای گفتاری و مشکل در بیان روان کلمات است . این اختلال . مشکلاتی را در ایجاد ارتباط موثر و فهم منظور خود به دیگران به وجود می آورد .
برای تشخیص این اختلال . علائم باید در عملکرد اجتماعی . تحصیلی یا کاری یا کاری مشکل ایجاد کرده باشد . این بیماری باید در مراحل اولیه رشد شروع شود و نمی تواند ناشی از عارضه های دیگری مانند ناشنوایی . شکاف کام یا آسیب مغزی باشد . چ
اختلال در روانی کلام با شروع دوران کودکی :
اختلال در روانی کلام در دوران کودکی که با نام لکنت نیز شناخته می شود . زمانی اتفاق می افتد که گفتار کودک از لحاظ روانی و الگوی گفتار عادی مختل شود . لکنت علائمی مانند موارد زیر دارد :
گفتار منقطع معروف به بلوک های گفتاری
طولانی شدن صداها
تکرار صداها
این اختلال باعث اضطراب یا محدودیت در عملکرد اجتماعی تحصیلی یا کاری می شود . اما برای این عارضه خاص . شروع باید در اوایل دوره رشد باشد و نه به دلیل یک بیماری یا مشکل عصبی .
اختلال ارتباط نا مشخص :
اختلال ارتباط نامشخص برای کودکانی صدق می کند که برخی از علائم مشخصه سایر اختلاللات ارتباطی را نشان می دهند . با این حال علائم این کودکان به طور دقیق با هیچ یک از معیارهای تشخیص سایر اختلالات ارتباطی مطابقت ندارد .